Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sisi's valpar

Det blev en annorlunda valpning denna gången och en ny erfarenhet för mig.
I söndags kväll gick vattnet, Sisi låg bredvid mig i sängen vi tittade på Hellenius hörna ☺️
Plötsligt känner jag att det blir alldeles varmt på mitt ben, flög upp och lyfte ner Sisi och fick bort täcken och lakan.


Vattnet var klart och allt gick enligt boken för en "normal" valpning. Men på natten när det fortfarande inte kommit igång och det sipprade lite fostervatten fortfarande klart så kändes det inte så ok längre. Vi var ute och promenerade för att försöka få igång det. Men inget hände, så jag smsa min veterinär tidigt på måndagmorgonen och uppdaterade henne om läget. Hon tyckte som jag och ville jag skulle komma in med henne.

 

När vi kom in så undersökte de Sisi tempade henne och konstaterade ganska snabbt att det får bli ett snitt. Då tänkte jag bara på Sisi och att hon skulle klara sig allt annat kändes som bonus.
Det gick förvånansvärt fort allting och jag fick besked om att det var 4 friska fina valpar och mamma Sisi mådde fint En av flickorna låg lite tokigt och blockerade vägen för både sig och syskonen så de hade aldrig kunna komma ut på annat sätt än med snitt.
Efter en stund kom Sisi in till mig och vi lade valparna på en pläd. Hon la sig direkt och började tvätta dem och lät dem dia. Det kändes väldigt bra att hon tog till sig dem direkt med tanke på omständigheterna.
Sen kunde vi åka hem med vår lilla skatt och allt har gått fint hittills. Sisi är väldigt pysslig med valparna och hon äter bra själv oxå

 

Sisi är en helfoder tik, men vi nöjer oss med denna kullen och hon blir nu Maritas egen hund.

 

Till er som bokat valp ur denna kullen kommer jag att höra av mig under nästa vecka. Vill ha lite lugn och ro denna första veckan och ha koll på att alla mår fint och växer som de ska

 

Onsdagen den 7 december 2016 kl. 12:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

BEST IN SHOW!!!

Jag trodde väl aldrig att jag skulle få skriva denna rubriken på min blogg

Igår debuterade lilla Seppo på utställning Blekingemästaren, han fyllde 4 månader i fredags så det var precis att han fick vara med.

Han var ensam valp i sin ras och han fick Hp och blev BIR valp. Alltid lite enklare när man är själv

Domaren gillade honom mycket speciellt hans härliga sätt.

Rosettbild innan final!

Vi skulle titta på Marre och Saga (Lapinpoikas Aili) oxå, de var jättefina i ringen och Saga blev bästa tik med Hp. Sen blev hon BIM  Stort grattis Marre och Saga!!

Marre undrade om jag skulle stanna till finalerna, nja han är så liten vi måste åka hem så han får äta och sova lite. Vi bor ju bara 15 min från utställningen och fick några timmar hemma så vi åkte in på em.

Det är alltid många valpar i BIS finalerna på Blekingemästaren vilket är kul. Jag trodde det skulle bli som det brukar tack och hej.

Men inte..  domaren tackade ekipage efter ekipage och när hon kom till oss sa hon välkommen in i mitten. Och jag blev helt förvirrad, tänkte att jag måste hört fel men icke sa nicke. Utav ca 25 valpar var Seppo en av 4 utplockade, då kände jag att ja BIS 4:a är minsann inte illa alls. Så börja speakern presentera vinnarna bakifrån. Och när 4:an och 3:an ropats upp stod vi fortfarande kvar... då hör jag honom säga vinnaren är den finska lapphunden Black Track's Öpponalle Midi  

Så himla stolt och glad över min lilla snöflinga Seppo!!

Han vann en massa fina priser och vackra rosetter, ny stol till matte och fina 1 portions gratängformar, foder, godis och tuggisar och en skön pläd. Vilken debut BIS valp på sin första utställning!!

Skojade med Malin som debutera med brorsan Erkko dagen innan. Han blev BIR och sedan BIG 4:a att ni sätter ju ingen press på oss

Grattis till fina debuten Erkko och Malin!!

I Laholm var även Nalle (Lapinpoikas Antti) och Sofia på utställning och fick glada rapporter därifrån Nalle blev BIR och BIG 4:a

Stort Grattis Sofia och Nalle!!!

Jag träffa även ett par familjer som var intresserade av finsk lapphund. Jag hoppas ni fick svar på många av frågorna ni hade, ni kan alltid maila eller ringa om det är något mer ni undrar över. Det blir lite rörigt på utställning många som vill prata, men tyckte ändå vi lyckades få lite tid.

På Lördagen var jag hela dagen på Kronobergshed och tävla Rally fortsättning med Albin och Snöa. Snöa är jättepigg och glad jätterolig att tävla med. Hon har precis kommit igång efter valpledigheten och det bådar gott med den energin hon har. Albin är märkbart störd av höglöpande Annikki härhemma så tänkte att det blir bra för honom att komma ifrån lite. Första tävlingen gick bra och han var hyfsat med. På eftermiddagen tävla vi på den planen nybörjargruppen haft... och ja löptikar får tävla. Vid varenda skylt snoozade han fast i marken där någon väldoftande rumpa häckat. Så nej det var väl inte så lyckat att tävla honom kanske men bra träning

Vill ni vara så snälla att maila på vattuman67@hotmail.com mailen här på zoomin fungerar dåligt. Så hotmailen är den som gäller!!

 

 

Måndagen den 19 oktober 2015 kl. 20:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Finland tur och retur!!

Ibland blir inte saker och ting som man tänkt sig. Jag anmälde Albin och Snöa till utställning i Finland, Åbo närmare bestämt. Håkan hade inget jobb inplanerat då så det skulle bli roligt med en liten minisemester på Östersjön mitt i vintern 

Jag bokade detta i Nov/Dec nån gång och så mycket vinter hade vi ju inte.

Efter Jul och Nyårshelgen fick han dock ändrade resplaner i jobbet och jag såg min resa och utställning försvinna. Men så fråga jag Annika om inte hon kunde hoppa in på Håkans plats så resan ändå kunde bli av.

I sista minuten föll alla bitar på plats och vi åkte från Hoby i fredags förmiddag.

Kom fram i god tid till färjelägret i Stockholm där vi även mötte upp Jenny och Catrin som oxå skulle över på samma utställning.

Albin och Snöa är så lätta att resa med, verkar t om som de tycker det är roligt och spännande.

Vi åt en god buffé på båten och shoppa lite i taxfree, Catrin hitta ett par snygga örhängen snöflingor av märket Snö(a) of Sweden.

Klart jag köpte dem så jag kunde blinga tillsammans med Snöa 

Vi rulla av båten tidigt på Lördag morgon och var i god tid på utställningen. Snöa och Albin fick frukost och morgonpromenad. Sen åt Annika och jag vår take away frukost från båten.

Väl inne på mässan hade vi gott om tid att mingla runt titta på hundar och prata med uppfödare och hundägare.

Albin var första svenska hund in i ringen, en ganska stor Championklass.

Han skötte sig super och fick Excellent. Vilket jag är väldigt nöjd med, min fina bruna björn 

Sen vänta vi på Championklass tikar, Catrins Njalla blev 2:a i ungkl med Ck och Jennys Gulli fick Excellent och placera sig 4:a i samma klass. Duktiga tjejer!!

Snöa visa sig jättebra det var bara att hänga med, hon blev 2:a med Ck i Championklassen.

I bästa tikklass blev hon till slut placerad 2:a bakom fina PV Wanda.

Då kom det ett litet glädjetjut från mig förstod att Certet var hennes och med det 2 championat i hamn, Finska och Nordiska.

Men så sa Taina att Wanda är C*I*B, vilket betydde att Snöa även får CACIB och blir C*I*B hon oxå 

Hade inte i min vildaste fantasi trott att det skulle gå så bra, det var 50 vuxna hundar anmälda. 

Snabbt som attan packade vi oss iväg för att besöka Jukka Kuusisto på Kennel Lecibsin.

Han har fött upp finsk lapphund i många år och är även Domare, vi fick se många fina hundar där. Vi fick ett otroligt vänligt bemötande och han svara på alla våra frågor över en fika. 

Jag körde så fort jag vågade tillbaka till Åbo så vi skulle hinna med färjan tillbaka. Vi hann precis!!

Firade med god mat och vin tillsammans med Catrin och Jenny.

Handlade massor i taxfree och sov som stockar hela natten helt ovetande om att det tydligen stormat rejält på hemresan.

Bilresan från Stockholm gick som på räls, vissa hemresor är lättare än andra. Och Annika är verkligen bästa ressällskapet 

Så efter denna helgen kan vår lilla prinsessa titulera sig

SE V-13, RLD N, SE UCH, DK UCH, KBHV-14, FIN UCH, NORD UCH, C*I*B Black Track's Snöa


Inte så illa pinkat av en liten tjej på 2 ½ år 

Jag är som ni förstår sprickfärdig av stolthet och kommer att leva länge på denna helgen 

 

 

 

Måndagen den 26 januari 2015 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Valparna 3 veckor nu

Tiden går fort när man har roligt! Nu är valparna 3 veckor och det händer saker varje dag. De har fått sina klor klippta och avmaskats börjat äta annan mat än dia från mamma.

Och de växer så det knakar

Stamtavlor och valppaket har kommit och besiktningstid för valparna är bokat.

Och nästa vecka får valparna träffa sina nya familjer!!

Ses nästa vecka

 

Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 21:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ormbett

För lite drygt en vecka sedan, torsdagen den 29 maj (röd dag) blev Snöa biten av en huggorm på promenaden. Vi märkte ingenting hon var kopplad hela rundan så det måste skett fort utan att hon förstått. Knappt en timme efter promenaden skulle jag ge hundarna mat då kom inte Snöa så jag letade upp henne och såg att hon var svullen på vänstra sidan av nosen. Jag lyfte genast upp henne och bar ut henne i bilen och ringde jourveterinär på vägen in. Eftersom vi inte då visste om det var huggormsbett utgick veterinären ändå från det och behandlade henne efter det. Man tillsätter vätska genom dropp och hon fick även smärtstillande. Sen fick hon följa med hem hon svullnade ganska mycket mer under kvällen natten. Så jag satt med henne hela tiden för att ha koll på andning.
Det är 28 dagars karens på smärtlindringen hon fick så hon får tyvärr avstå tävling och utställning tills den tiden gått. Men det kommer fler tävlingar, är så oändligt tacksam att vi har henne kvar
Inga pulshöjande aktiviteter på 2 veckor utan stillsamma promenader vilket inte är så lätt för hon känner ju sig som vanligt nu  
I veckan ska hon in för att ta blodprov för att kolla att inget tagit skada invärtes. Proverna denna veckan såg fina ut så vi håller tummarna hårt att de gör det i veckan oxå.

Vid såna här tillfällen är man glad att man har sina hundar försäkrade. Helgdag och sent på kvällen, vågar inte gissa vart detta landar på. Men vet ju att jag betalar inte mer än självrisk hur som helst.
Att tänka på om din hund blir ormbiten! Bär hunden speciellt om bettet tagit i tassen. Och ta dig till veterinär så fort som möjligt. Tänk på att hålla hunden så still du kan, och ge vatten det är bra om man får i dem vätska.

 

Måndagen den 9 juni 2014 kl. 22:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.


Visit Kul Med Hund