Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Om Oss!

Hej och välkommen till Kennel Lapinpoika's

Jag heter Lotta

 

...och bor med min familj på Betet Målagården i Tingsryd som ligger i Kronbergs län. Där jag även driver ett litet Hundpensionat.

www.malagardenshundpensionat.se

Jag är gift med Håkan och vi har tre vuxna söner Jens (utflyttad) & tvillingarna Philip (utflyttad) och Simon.

Till familjen hör oxå Jens sambo Maria & barnbarnen Svea, Sigge & Sigrid.

 

Det är jag som har det STORA intresset för hundar, men får såklart hjälp av familjen. Det är jag som åker på utställning & tränar, tävlar med hundarna, ibland följer Håkan med som support & bärhjälp. Men vi hjälps alla åt att motionera & leka med dem.

 

Vi har haft finsk lapphund sedan 2002, då Malte flyttade in till oss. (Malte lämnade oss 8 juni 2016 knappt en månad innan sin 14 årsdag )

2007 var det dags att utöka flocken, då kom Olle vi var i Mora och hämta honom på Kennel Black Blossom.

Nu började mitt intresse för avel vakna och när Annika på Kennel Black Track's ville ha Olle som pappa till sin N-kull, fick jag möjlighet att på nära håll följa parning/dräktighet/valpning. Det var magiskt att få vara med på min första valpning på Kennel Black Track's.

Vår tredje kille föddes där och då Albin  han flyttade hem till oss 2009. Samma år som jag ansökte om kennelnamnet Lapinpoika's och fick det godkänt.

Vid årsskiftet 09/10 letade Annika hane till en av sina tikar & ringde då till Sarah Brandes i Danmark. Som just då hade valpar efter Kiiski & Ilolas, Annika och jag åkte över för att titta på valparna och bestämde oss för att tillsammans köpa Lapinlumon Nukkumatti "Nasti". Han skulle bo hos Annika bestämde vi & jag skulle ha honom lite på kollo härhemma under min semester. Han smälte in jättefint med mina killar och en semester är ju inte så lång. Han blev här några veckor till... till slut åkte Nasti och jag ner till Annika för att lämna tillbaka honom. Hur det gick vet väl alla, jag kunde inte förmå mig att köra hem utan Nasti & Annikas hjärta är stort så planen för var Nasti skulle bo ändrades  

Så sen Juni 2010 har vi fyra härliga finska lapphunds killar i huset.

När Annika bestämde sig för kombinationen Lapinlumon Hurmuri-Black Track's Myrrah. Kunde jag inte riktigt släppa det  kände på mig att detta kommer att bli riktigt bra. Efter ett antal veckor ringde Annika och sa att Myrran var dräktig. Efter samtalet tog jag upp telefonen igen och sms'a till Annika "Jag vill ha en Myrra-Hubbe dotter"

Den 2 april föddes 3 pojkar och en tjej Snöa!! I början av juni flyttade lilla yrvädret in hos oss och inget har varit sig likt sen dess. Det är mycket hund i litet format men våra fyra killar fungerar jättebra ihop med Snöa. 

 

Jag började på SKK's uppfödarutbildning hösten 2011.

Det är jätteintressant och trots att vi föder upp olika raser, känns det ibland som om det vore samma ras. För vi har ju alla samma mål, att föda upp hundar med bra mentalitet som är friska & rastypiska.

Längtar efter att få ta min första kull & planerar att göra det under 2013. Det är mycket som ska klaffa för att det ska bli möjligt så håll tummarna!!

 

Skriv gärna en hälsning i gästboken innan ni lämnar sidan!

.


Visit Kul Med Hund