Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Resultat Olle

MH

Olle gjorde sitt Mh-test den 26 april -09, på sin 2-årsdag. Så här med facit i hand skulle jag lämnat återbud & försökt komma med på ett nytt Mh-test.

Men väluppfostrad & plikttrogen så ställde jag inte in det, fast Olle skadade sitt vänstra öga rejält dagen innan. Tänkte bara att det är så svårt att få en plats & nu skulle någon annan kunnat få den men försent att ringa in någon...

 

Dagen innan var vi och hämtade hem vår valp, och när vi kom hem satt jag med Olle och Albin (valpen) på altanen och bekantade oss. När jag tyckte att Olle och Albin "känt in" varandra bad jag Håkan släppa ut Malte... Nu hände något som jag inte alls var beredd på, när Malte skulle gå fram till oss flyger Olle på honom. Så det tog ju en stund innan vi fick bort dem från varandra. Och i all tumult så måste Maltes tänder träffat Olles öga. Det var blodfyllt och såg otäckt ut, men jag sköljde det och tyckte att det såg bra ut. Även dagen efter såg det bra ut, man såg ju tydligt jacken i undre ögonlocket... Och Olle var lite låg, men trodde mer det berodde på situationen som blev. Att han & bästa kompisen plötsligt inte var så goda vänner längre och en ny liten kille hade flyttat in.

 

Mh't började bra iaf,Olle kampade som bara den med testledaren & jagade lilla bytet. Han hade jätteroligt!!! När vi sen kom till Dumpe så tyckte beskrivaren att Olle inte kunde släppa det, Olle satt 4 meter från Dumpe & mig så han visade inga flykttendenser utan ville bara inte gå fram, tyvärr släppte han inte Dumpe riktigt på passagerna så därför avbröt beskrivaren det hela istället för att göra en skottoberörd hund skottberörd.

 

Hade jag vetat då vad jag vet nu, så hade jag själv avbrutit  för då hade vi fått göra om det. Kanske ska man själv ta reda på sånt innan men tycker ändå att beskrivaren el. testledaren kunde hintat om att jag själv kunde fått avbryta.

 

Dagen efter Mh-testet en måndag åkte jag akut med Olle till veterinären för det blödde från ögat igen. Vet att jag satt i väntrummet och våndades, arg på mig själv över att jag inte åkt in med honom direkt och trodde att hans syn var förlorad på ögat.

Men veterinären (ögonspecialist) lugnade mig och sa att inre & yttre ögonlock var skadat & att Olle hade rejält ont. Men han skulle bli helt återställd, så jag blev trots allt väldigt lättad.

 

Mh-testet finns på hunddata på Skk så är man intresserad så kan man läsa det där.

 

Alla som träffat Olle vet att han är en kille som gillar läget i alla miljöer. Och det tog några dagar innan Olle & Malte hittade sina nya roller och de blev fort kompisar igen.

Nu är ju Albin 8 månader och en stor kille, alla tre leker fint tillsammans och trivs ihop.

 

.


Visit Kul Med Hund